Aanbod

Workshop

25-11: Online Kennismiddag BioAcademy

Kennismiddag online -> Bio; Van binnen naar buiten
De biologische sector doet geweldig werk, maar mag vaker haar mooie kanten laten zien. Daarmee sloten we ook de vorige BioAcademy kennis en inspiratiedag af.

Maar hoe laten we ons beter zien? Met deze vraag gaan we in deze en komende BioAcademy kennismiddagen letterlijk aan de slag. Deze inspiratiemiddag richt zich op het overdragen van informatie. Dit door een presentatie over financiële ondersteuningsmogelijkheden voor adviseurs en we gaan aan de slag met het maken van een korte video boodschap om je bedrijf of workshop online voor te stellen in de Biokennisweek, de online Biobeurs. We wisten op de vorige kennisdag nog niet dat we op dit moment elkaar online gaan ontmoeten, informeren en inspireren.
Woensdagmiddag 25 november ontmoeten we jullie graag online 😊

Programma:

14.20 inloop (inlog) met virtuele ‘teams’ koffie

14.30 uur Welkom kennismiddag ‘Bio; van binnen naar buiten’, Geertje Schlaman, BioAcademy

14.45-15.45 uur Welke financiële ondersteuningsmogelijkheden heeft RVO,

Anne Cobben en Carlos Houben van RVO onder leiding van Laurens Nuijten, Bionext

15.45–16.00 uurpauze & inloop (inlog)

16.00-17.00 uur Zelf professionele video’s maken met een mobiele telefoon

Geertje Algera, de eerste MoJo (mobiele verslaggever) van de NPO

17.00-17.05 uur korte pit-stop & inloop moment (inlog)

17.05-17.20 uur blog presentatie Michaël de Wilde ‘Bio; van binnen naar buiten’ Directeur Bionext

17.20-17.30 uur ‘toast’ & afsluiting Edith Lammerts van Bueren, voorzitter BioAcademy

Zie hieronder voor een toelichting op de programma-onderdelen.

Praktische informatie:
Datum: 25 november 2020
Tijd: 14.20-17.30 uur
Kosten: Deze kennismiddag wordt u gratis aangeboden vanuit de BioAcademy & Bionext
Vragen? info@bioacademy.nl

Aanmelden:
U kunt u aanmelden vóór 23 november:

- Klik hieronder op de button 'Om deel te nemen dient u in te loggen'. Vul uw naam, email, telefoonnummer, (eventueel) naam bedrijf in en kiest een wachtwoord. Met dit account kunt u volgende keren bij BioAcademy snel inloggen via:

- Klik hieronder op de button 'Deelnemen'

Na uw aanmelding ontvangt u van ons een link om deel te kunnen nemen. Het programma hoeft niet in geheel te worden gevolgd. Onderdelen kunnen los gevolgd worden door in de pauzes in te loggen.

Meer lezen over de programma-onderdelen:

Welke financiële ondersteuningsmogelijkheden heeft RVO

De presentatie is speciaal bedoeld voor adviseurs die advies geven aan biologische ondernemers of aan ondernemers die omschakeling naar biologisch overwegen. Deze online presentatie wordt georganiseerd door Bionext. Aanleiding is de borgstellingsregeling voor omschakelkapitaal. Deze regeling is vrij onbekend bij bankmedewerkers en bij omschakelende biologische ondernemers, maar kan in specifieke situaties waardevol zijn. Omdat het omschakeltraject zo bedrijfsspecifiek is, komen de meeste ondernemers vroeger of later bij een gespecialiseerde adviseur terecht. Deze adviseur adviseert de ondernemer bij vrijwel alle aspecten van het omschakeltraject (waaronder beoogde technische, financiële, economische en afzet wijzigingen in het bedrijf). Juist daarom is het belangrijk dat deze groep adviseurs een goed overzicht heeft van de regelingen voor verduurzaming. Zij kunnen vervolgens de ondernemer wijzen op mogelijk geschikte regelingen en doorverwijzen naar de juiste personen om die in te zetten.

RVO zal naast de borgstellingsregeling ook andere overheidsregelingen belichten die biologische ondernemers en adviseurs kunnen benutten, zoals de regeling 'Agrarische Bedrijfsadvisering en Scholing' met daarin vouchers voor agrariërs, voor bedrijfsadviseurs en projectsubsidies voor praktijknetwerken.

De sessie wordt begeleid door Laurens Nuijten, projectleider Bionext en verenigingsmanager Biohuis. Na de presentatie van RVO over de mogelijkheden die de overheid biedt is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Leer professionele video’s maken met je eigen telefoon

Leer zélf met je smartphone professionele video’s maken in deze praktische 1-uurs workshop van Geertje Algera. Video is tegenwoordig een belangrijke basis-vaardigheid voor iedereen, van boeren tot bestuurders. De manier om te communiceren is een video op website en sociale media. En de beste camera is de camera die je bij je hebt! Je smartphone dus. Daarom leren we in deze korte online workshop de basis van video’s maken op je mobiel. Je leert professionele opnames te maken met een goede geluidskwaliteit, de juiste camerapositie en de best mogelijke lichtkwaliteit. Ook leer je dat je, door middel van de juiste (gratis) app ook video’s kunt monteren, compleet met ondertiteling en rechtenvrije muziek. Deze training kan do 3 december door een vervolg training bij de BioAcademy worden opgevolgd.

Leerdoelen:

  • Je bent op de hoogte van het belang van video in de huidige maatschappij
  • Je weet de basics van filmen met je smartphone
  • Je weet welke gratis apps er zijn om te monteren op je smartphone

Nodig voor deze workshop:

  • Smartphone liefst een model niet ouder dan 3 jaar (iPhone of Android)
  • Je headset van de smartphone
  • Enthousiasme en een open instelling
  • Eventueel een selfiestick of statief als je dit in huis hebt (Action/Hema/Tiger hebben regelmatig een statief of selfie stick van minder dan 5 euro in hun assortiment)

Over de trainer:

Journalist en antropoloog Geertje Algera maakte 14 jaar programma’s voor KRO-NCRV. In 2014 ontdekte ze dat ze met haar iPhone reportages voor televisie kon maken, en al snel werd ze de eerste MoJo (mobiele verslaggever) van de publieke omroep in Hilversum. In 2016 startte ze als ondernemer met Geertje Algera Media, helemaal gespecialiseerd in smartphone filmen en monteren. Al meer dan 3000 mensen volgden haar training, zowel online als offline. Geertje is te volgen op Twitter (@missgeertje), Facebook/Instagram @geertjealgeramedia en op LinkedIn.

Blog presentatie Michaël de Wilde ‘Bio; van binnen naar buiten’

Michaël de Wilde, directeur Bionext, presenteert de keuze van Bionext voor een ‘verbredingsstrategie’ waarin wij als biologische sector veel meer naar ‘buiten’ gaan en de verbinding zoeken met anderen.

Aanmelden:
U kunt u aanmelden vóór 23 november:

- Klik hieronder op de button 'Om deel te nemen dient u in te loggen'. Vul uw naam, email, telefoonnummer, (eventueel) naam bedrijf in en kiest een wachtwoord. Met dit account kunt u volgende keren bij BioAcademy snel inloggen via:

- Klik hieronder op de button 'Deelnemen'

Na uw aanmelding ontvangt u van ons een link om deel te kunnen nemen. Het programma hoeft niet in geheel te worden gevolgd. Onderdelen kunnen los gevolgd worden door in de pauzes in te loggen.

wo 25-11 2020 14:20
25-11: Online Kennismiddag BioAcademy
Contacturen: 3

Tags

Geertje Algera Media
BioAcademy online kennismiddag
michaël wilde
Innovatie op het boerenerf
videotraining met smartphone

vind-ik-leuk(s)