Aanbod

Cursus

Permacultuur Driedaagse

De Permacultuur Driedaagse

23 maart, 6 april en 18 mei 2019

PERMACULTUUR is een van de mooiste, meest omvattende groene visies op de inrichting van ons leven. Een belangrijk onderdeel vormt de eetbare tuin. En die ga je op verfrissende, logische en ''anders-dan-andere'' wijze inrichten! Bovendien leer je ook delen van je huis en schuur productief te maken. Misschien is een voedselbos(je) zelfs mogelijk…

Permacultuur is gebaseerd op duurzame ecosystemen en de praktische toepasbaarheid daarvan in je eigen leefomgeving. Bemoedigend is dat je de principes al direct kunt toepassen én geleidelijk uitbouwen tot iets bijzonders: een heerlijk universum dat Moeder Aarde niet belast maar verrijkt, en waaruit jij lange tijd mag oogsten.

In drie zaterdagen geeft docent Alma Huisken (zie onder) je een brede introductie op Permacultuur, en koppelt er praktische toepassingen aan vast.

PROGRAMMA

- Op23 maart biedt Alma inzicht in het ontstaan van deze stroming, met achterliggende filosofieën, inclusief de typische Permacltuur-vocabulaire, zoals sleutelgatpad,gildes tot ''chop and drop''. Ook onderzoekt ze globaal de haalbaarheid van perma-principes voor jouw persoonlijke omgeving.

- Op 6 april spitst ze de praktische verwerking van deze principes sterk toe. Hoe kun je jouw huis, tuin en directe leefomgeving zo ''permacultureel'' mogelijk maken? En welke gewassen wil je telen? Een dag die bol staat van plannen smeden.

Op 18 mei komt aan bod hoe ver je bent gekomen. Waren je wensen al uitvoerbaar? En hoe ga je verder op het Permacultuurpad? Dit wordt een positieve, praktische dag vol uitwisselingen van elkaars ervaringen, afgerond met stimulerende handreikingen voor de toekomst.

DOCENT

Alma Huisken is eco-hovenier,biodynamisch moestuinder en -imker én permacultuurfan.Ze is mede-eigenaar van De Groene Luwte in Molenrij, Noord-Groningen. Ook schreef ze ''groene boeken'' als Van het land, Met mest en vork en Dichter bij de bij. Sinds 10 jaar geeft Alma cursussen over biodynamisch moestuinieren en permacultuur. almahuisken.nl / degroeneluwte.nl

INVESTERING

395 euro

Inschrijven: https://kraaybeekerhof.nl/academie/korte-cursussen...

za 23-3 2019 10:00
Permacultuur Driedaagse

Permacultuur is één van de mooiste, meest omvattende groene visies op de inrichting van ons leven. Een belangrijk onderdeel vormt de eetbare tuin. En die ga je op verfrissende, logische en ''anders-dan-andere'' wijze inrichten! Bovendien leer je ook delen van je huis en schuur productief te maken. Misschien is een voedselbos(je) zelfs mogelijk…

In drie zaterdagen geeft docent Alma Huisken je een brede introductie op Permacultuur, en koppelt er praktische toepassingen aan vast.


Kraaybeekerhof Academie
Diederichslaan  25
37971PA Driebergen-Rijsenburg
Netherlands

Tags

Kringloop
Ekologisch
Moestuin

vind-ik-leuk(s)

Over Kraaybeekerhof Academie

Kraaybeekerhof Academie

Diederichslaan  25

37971PA Driebergen-Rijsenburg

Ook interessant

Klantenlezingen


Agrifirm
Cursus

Onafhankelijk advies voor uw teelt- of afzetplan


Nautilus Emmeloord
Cursus

Bewust bedrijf


Werkende wijs
Coach

Omschakelbegeleiding boeren & tuinders


Land&CO
Coach

Adviestraject Individuele teeltbegeleiding


Agrifirm
Workshop

Hemelkunde


Kraaybeekerhof Academie
Coach

'Telers voor telers' DuoCoach’: ervaren collega


Nautilus Emmeloord
Excursie

Bedrijfsexcursie ‘Telers voor telers’


Nautilus Emmeloord
Workshop

Veldworkshop: Voorjaarsploegen op kleigrond


Workshop

Studiedag voor biologische geitenhouders 'Ruwvoer: de basis'


Reudink Biologische Voeders B.V.