Aanbod

Coach

Telers voor Telers --- Duocoach Akkerbouw

Agrarische ondernemers die beginnen aan de biologische teelt, kunnen wel een buddy gebruiken. Telerscoöperatie Nautilus Organic koppelt met het project 'Telers voor Telers' een starter aan een ervaren branchegenoot. Je hoeft geen lid te zijn van de coöperatie.

Coöperatie Nautilus Organic, opgericht door pioniers in 1987, is een onafhankelijke biologische telerscoöperatie zonder winstoogmerk. De coöperatie heeft haar deuren de laatste twee jaar verder open gezet, om ook niet-leden van informatie en hulp bij afzet te kunnen voorzien. Ondanks, of dankzij, de groeiende vraag naar biologisch groenten en fruit vanuit de markt, leven er bij boeren en tuinders best wat afzetvragen.

Het project 'Telers voor Telers' ontstond in samenwerking met het Biologisch Netwerk. Ingrid Veeman en Maria van Boxtel van dat netwerk kregen regelmatig vragen over praktische begeleiding. Zij droegen eraan bij dat 'Telers voor Telers' in januari 2018 op de Bio-beurs in Zwolle werd gelanceerd.

Ervaringen: 'Fijn om te overleggen met iemand met ervaring'

Niels Buijsrogge en zijn vrouw Miranda telen peren in 's-Gravenpolder. Tijdens de omschakelcursus van Delphy bezocht hij het fruitbedrijf van Tim Moerman in Oostkapelle. Moerman en Pieter Jans Jansonius zijn nu zijn coaches. 'Het is fijn om te overleggen met iemand met ervaring. Daarnaast krijg ik advies van Delphy en Fruitconsult. Vragen die ik heb, gaan over teelttechniek, ziekten en plagen, samenwerken, afzet, koelen en verwerken of wie je klanten zijn.'

Buijsrogge verwacht vijf jaar nodig te hebben om een ervaren bioteler te worden. Het duurt twee jaar voor hij zijn fruit als gecertificeerd biologisch mag verkopen. Hij is dan ook blij dat Nautilus Organic een markt zoekt voor dit omschakelfruit. 'Het is al residuvrij. Het gaat in het schap als de biologische voorraad op is met het label 'omschakelfruit' erop. Ik vind het belangrijk dat afnemers zich er bewust van zijn dat omschakelfruit erbij hoort als je meer volume bio wilt krijgen.'

Aanmelden:

- Klik hieronder op de button 'Om deel te nemen dient u in te loggen'. Vull uw naam, email, telefoonnummer, (eventueel) naam bedrijf in en kiest een wachtwoord. Met dit account kunt u volgende keren bij BioAcademy snel inloggen via:

- Klik hieronder op de button 'Deelnemen'

Uw aanmelding op BioAcademy komt binnen bij Nautilus Organic, zij nemen contact met u op voor het doorspreken van uw vraag en de aanpak.

Vrije datum keuze
Telers voor Telers --- Akkerbouw

Agrarische ondernemers die beginnen aan de biologische teelt, kunnen wel een buddy gebruiken. Telerscoöperatie Nautilus Organic koppelt met het project 'Telers voor Telers' een starter aan een ervaren branchegenoot. Voor de leden van Nautilus Organic is dit gratis, voor niet-leden zijn er geringe kosten aan verbonden.

Voor de sector akkerbouw zijn er drie coaches beschikbaar:

Rob Verduijn

Familie Westra

Han Kavelaars

Nautilus Organic
Ecu 21a
8305 BA Emmeloord
Netherlands
Kosten: € 150,00
Maximaal aantal deelnemers: 2
Contacturen: 40
Uren investering: 40

Tags

teelt
akkerbouw
telers voor telers
open teelt
duocoach
sparren

vind-ik-leuk(s)

Over

Ecu 21

8305 BA EMMELOORD

Ook interessant

Klantenlezingen


Agrifirm
Cursus

Onafhankelijk advies voor uw teelt- of afzetplan


Nautilus Emmeloord
Cursus

Bewust bedrijf


Werkende wijs
Coach

Omschakelbegeleiding boeren & tuinders


Land&CO
Coach

Adviestraject Individuele teeltbegeleiding


Agrifirm
Workshop

Hemelkunde


Kraaybeekerhof Academie
Coach

'Telers voor telers' DuoCoach’: ervaren collega


Nautilus Emmeloord
Excursie

Bedrijfsexcursie ‘Telers voor telers’


Nautilus Emmeloord
Workshop

Veldworkshop: Voorjaarsploegen op kleigrond


Workshop

Studiedag voor biologische geitenhouders 'Ruwvoer: de basis'


Reudink Biologische Voeders B.V.