Actueel

18 - 22 januari: Leren en ontmoeten in Biokennisweek

13-01-21 11:00

Samen met Bionext en andere partners, heeft BioAcademy hard gewerkt aan de totstandkoming en invulling van de Biokennisweek!
In verband met Corona vervangt deze unieke week de Biobeurs als dé jaarlijkse ontmoeting- en leerplek aan het begin van het nieuwe jaar.

Op het online Biokennisweek platform bezoek je met een ticket van € 25,- vanuit een riante lobby meer dan 90 live workshops, neem je een kijkje in alle stands en leg je contact met de standhouders. Ook kun je workshops terugkijken en iedere dag je eigen programma samenstellen. De BioAcademy aanbieders van leeraanbod zijn volop actief in de Biokennisweek en betrokken bij een groot deel van de workshops. Kom je ons online ontmoeten?

Er zijn praktische workshops, die specifiek interessant zijn voor biowinkeliers, marktkraamhouders en huisverkopers, voor telers uit de verschillende sectoren, voor handelaren en verwerkers, voor adviseurs en nog veel meer. Ook zijn er bijeenkomsten voor een bredere groep bezoekers. Thema's als voedselcoöperaties, voedselbossen, agroforestry, regelgeving, ontwikkeling van afzetmarkten, omschakeling, eerlijke prijzen, klimaatneutraal telen en de invloed van klimaatverandering kun je allemaal terug vinden in het programma.

Een onlne Boerentroonrede: Groote Voort uit Lunteren over waar het boerenbedrijf en klimaat samenkomen.

Ook in deze online editie zetten we de traditie van de boerentroonrede voort. Dit jaar in het teken van klimaat. Ingeleid door Edith Lammerts van Bueren (voorzitter BioAcademy), geven Jan Dirk en Peter van de Voort hun visie op de ontwikkeling van hun bedrijf Groote Voort in Lunteren met de befaamde Remeker kaas.

Steeds vaker stellen boeren uit de omgeving vragen over hun bedrijf. En vooral bij extreme weersomstandigheden, die steeds vaker voorkomen door klimaatverandering. Vragen tijdens perioden van extreme regenval over hoe het mogelijk is dat de koeien van Groote Voort wel naar buiten kunnen, terwijl boeren uit de omgeving drassig grasland hebben dat onbegaanbaar is voor hun koeien. Of juist vragen, tijdens perioden van extreme droogte, over waarom het grasland van Groote Voort nog steeds zo groen is.

De kwaliteit van de bodem van Groote Voort speelt een hoofdrol in dit verhaal. Een rijk bodemleven met een hoog waterdoorlatend en watervasthoudend vermogen. Jan Dirk en Peter nemen je graag mee in hun drijfveren en de antwoorden die zij hun collegaboeren geven. Maar ook gaan zij in op de vraag waarom hun kaas zo ongelofelijk lekker is dat ze de vraag telkens niet kunnen bijhouden.

Kortom, een inspirerend verhaal uit de praktijk die laat zien hoe bedrijf en klimaatverandering kunnen samenkomen.

Ben je erbij? Zet vast Woensdag 20 januari om 10.00 uur in je agenda en koop nu je ticket:

Tickets | BioNext (bio-beurs.nl)

Enthousiast geraakt door een workshop en thema? Kijk dan bij het actuele leeraanbod op bioacademy.nl en verdiep en verbreed je kennis.

Tags

ontmoeten
bionext
bioacademy
Biokennisweek
90+ workshops

vind-ik-leuk(s)
Artikel door

Bioacademy