Actueel

Bio sector omarmt de Bio Academy

22-03-18 14:48

Redactie Bionext - Op de Bio-Beurs is de Bio Academy als organisatie van start gegaan. Met de ondersteuning van founding partners uit de sector maakt de Bio Academy een vliegende start om een platform te ontwikkelen waar kennisaanbieders en kenniszoekers aan elkaar verbonden worden. Van boerencoach tot biologisch cursus- en opleidingsaanbod.

Voorzitter van het bestuur a.i. Jan Groen vertelt enthousiast dat afgelopen jaar een grote groep geïnteresseerden uit de sector de organisatiestructuur en uitgangspunten van de Bio Academy hebben ontwikkeld. De Founding Partners Agrifirm, Agrico-Bioselect, De Groene Weg, DO-IT, Eosta, Green Organics, Nautilus Organic, Reudink en Wessanen geven financiële ondersteuning om te zorgen dat het aanbod op het platform snel vorm kan krijgen en de ondersteunende organisatie kan worden ingericht.


Dit is door verschillende Bio Academy-deelnemers op de Bio-beurs toegelicht:

  • Jurrien Roossien van DO-IT herkent bij biologische boeren, bedrijven en winkels de behoefte aan een doorlopende educatie. Een slim platform waarop iedereen elkaar kan vinden, sectorbreed en zowel nationaal als internationaal, is hiervoor het perfecte middel.
  • Christoffel den Herder van Delphy benadrukt dat kennisaanbieders via de Bio Academy meer kenniszoekers kunnen bereiken. Een ander belangrijk voordeel is dat de aanbieders zich ook beter aan elkaar kunnen verbinden als samenwerkingspartners. Hiermee kun je elkaars kennis versterken en zo samen een beter totaalaanbod ontwikkelen.
  • Leen Janmaat, betrokken bij kennisontwikkeling in de Biologisch-dynamische landbouw, gaat zich via de kwaliteitsgroep binnen de Bio Academy inzetten voor een blijvende kwaliteitsontwikkeling van het kennisaanbod op de Bio Academy. “Het leven lang leren-intervisie”- principe waarmee biologisch-dynamische bedrijven de aandachtspunten in hun bedrijf ontwikkelen, passen we ook toe in de Bio Academy. Jozien Vos voegt hieraan toe dat de Bio Academy iets heel bijzonders in handen heeft. Tot bloei komen lukt niet alleen door kennisontwikkeling, zoals een zaadje niet door de kennis van de boer tot ontkieming komt. Jozien ziet ernaar uit dat de Bio Academy bijdraagt aan een respectvolle kwalitatieve ontwikkeling van landbouw en voeding en de levenskwaliteiten die daar een rol in spelen.
  • Jan Groen geeft aan dat de Bio Academy ook zal werken vanuit de IFOAM-principes Gezondheid, Ecologie, Billijkheid en Zorg. De Bio Academy staat open voor iedereen die kennis kan aanbieden én voor iedereen die kennis zoekt over biologische landbouw en voeding.

Kun je de ontwikkeling van de Bio Academy steunen, deelnemer worden of aangeven naar welke kennis je op zoek bent? Neem contact met ons op via info@bioacademy.nl en bloei met ons mee!

Tags

biobeurs
sector

vind-ik-leuk(s)
Artikel door

Bionext