Actueel

Minor Biologische landbouw van start

22-03-18 15:02

Redactie Bionext - Ook in het groen HBO ontwikkelen zich steeds meer mogelijkheden voor een opleiding richting biologische landbouw. Het wordt binnenkort mogelijk binnen meerdere agrarische opleidingen een specialisatie op biologische landbouw te doen. In het groen MBO is deze mogelijkheid recent geopend met de lancering van het keuzedeel Biologische bedrijfsvoering.

Aeres Hogeschool Dronten voegt daar, als aanvulling op haar huidige leerplan met diverse vakken op het gebied van biologische landbouw, nu de minor (keuzevak) Biologische landbouw aan toe. Deze minor biedt vierdejaars studenten over de hogescholen heen kansen voor verdieping op de biologische landbouw. De minor gaat in op alle onderdelen van het agrarisch bedrijf. De student doet een minoropdracht op een bedrijf en doet zo ervaring op met onderzoek, analyse, advies, planning en communicatie binnen de biologische sector. Het resultaat kan bijvoorbeeld een omschakelingsplan zijn.

De minor is vooral bedoeld voor studenten die van een biologisch bedrijf komen of overwegen hun bedrijf om te schakelen naar biologisch, of geïnteresseerd zijn in een start in die sector. De minor zal worden aangeboden in de periode februari – juli 2019. Studenten kunnen zich tot 1 januari 2019 aanmelden.n

Ook bij andere hogescholen zien we ontwikkelingen op het gebied van biologische landbouw. Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden biedt sinds dit schooljaar de AD (verkorte HBO-opleiding) biologische melkveehouderij aan.vind-ik-leuk(s)
Artikel door

Bioacademy