Online leren


Online leren

Online leren

Links op deze pagina vind je onze eerste e-learning modules. Een aantal zijn door BioAcademy

ontwikkeld, andere als gevolg van een project en we verwijzen ook naar websites waar je meer kennis kunt vinden.

  • Basisprincipes Basisinformatie en biologische uitgangsprincipes voor alle geïnteresseerden in biologische landbouw en voeding, met name voor mensen die in de biologische sector gaan werken in de landbouw, (glas)tuinbouw, fruitteelt, veeteelt, verwerking, handel en retail.
  • Bio als er Bio op staat Inzicht in de verschillende vormen van certificering
  • Veelgestelde vragen en antwoorden op kritische vragen over biologisch die vaak worden gesteld.
  • Plaagbeheersing Spruitkoolteelt Een video, verdiepend kennisblad en werkblad om meer te leren over geïntegreerde plaagbeheersing (Integrated Pest Management) in de biologische teelt van spruitkool.
  • Resistentiemanagement Aardappelen Video’s en verdiepende informatie over wat resistentiemanagement precies inhoudt, een overzicht van resistente rassen, wat het betekent voor de veredeling en wat je als teler kunt doen om een phytophthora uitbraak voor te zijn.
  • Regelgeving Geeft met video’s en verwijzingen naar websites informatie over de historie van de biologische wet en regelgeving, de wijze waarop er invloed op kan worden uitgeoefend, de wetteksten zelf, de productieregels, informatiebladen van SKAL Biocontrole en een overzicht van de brancheorganisaties en koepelorganisaties/belangenbehartiging in Nederland en Europa
  • Kringlooplandbouw Inspiratievideo’s waarin biologische telers Jan Overesch en Andre Jurrius delen hoe zij werken als kringloopboer.

Meerdere e-learningmodules zijn in de maak. Heb je feedback op de modules, vragen of mis je kennis? Neem contact op met BioAcademy coördinator Geertje Schlaman via geertje@bioacademy.nl