Terugkijken: Drukbezochte Biovelddag '24 met veel innovatie in het veld

Niet eerder waren er zoveel merken en machines aanwezig op de Biovelddag, Ook waren alle leveranciers van robotica in onkruidbewerking aanwezig met een demonstratie: Niet eenvoudig om al deze machines bij elkaar te krijgen! Op de zeer drukbezochte BioVelddag '24 What's Next? was er dan ook veel ontmoeting, uitwisseling en kennisdeling. Bekijk de artikelen, video's en fotoreportages!

foto Dick Boschloo, Pioniers op het Podium

De BioVelddag '24 What's Next? trok veel bezoekers naar de voormalige Broekemahoeve aan de Elandweg 84 in Lelystad op 4 juli. Ook waren er meer standhouders en was er extra ruimte in het programma opgenomen voor veld- en machinedemonstraties. In verband met de overvloedige regenval in de voorgaande weken, waren er relatief meer machines te zien en bekijken op het erf, wat zich ontpopte tot een gezellig ontmoetingspunt. De demonstraties op de akkers, met name van het complete palet aan de robot-onkruidwieders, trokken de vele bezoekers naar de zonnige akkers om de resultaten in de praktijk te kunnen bekijken. 

Voorafgaande aan het middagprogramma, waren er 's ochtends lezingen van Agrifirm over bodem en biostimulanten. Het middagprogramma werd afgesloten met een biologische boergondische maaltijd en aansluitend de agroforestry film 'Bomen op je land'. Ook was er pizza en waren er robuuste aardappelrassen te proeven in de frietkraam en bij een bakproef verzorgd door TV kok Sharon de Miranda.

Artikelen met video:

Artikelen met fotoreportages: