Voedselveiligheid (HACCP)
Voedselveilig werken is de basis van productkwaliteit en een absolute must voor elk voedingsmiddelenbedrijf. Wil je dat jouw medewerkers meer kennis hebben op het gebied van voedselveiligheid en hygiënisch handelen? Wil je werken aan hun bewustwording?
Deze e-learning voedselveiligheid (HACCP) bevat de belangrijkste principes van voedselveilig werken voor op de werkvloer.
Voor wie? De online training voedselveiligheid is zeer geschikt voor medewerkers die operationeel in de levensmiddelenindustrie (gaan) werken, inclusief uitzendkrachten, tijdelijke medewerkers en kantoorpersoneel. De cursist snapt hoe zijn handelen op de werkvloer van invloed is op de voedselveiligheid van producten. Hij wordt zich bewust van de risico’s en door het aanreiken van praktische voorbeelden die direct met het eigen werkproces te maken hebben. Hierdoor kan de cursist de vertaalslag maken naar de eigen praktijk.
Onderwerpen
-
Waarom voedselveilig werken?
-
Onveilige voedingsmiddelen
-
Wat zijn micro-organismen?
-
Allergenen
-
HACCP
-
Persoonlijke hygiëne
-
Bedrijfshygiëne
-
Toets*
-
Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat.
Doel
- Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
- Het belang van voedselveiligheid.
- De termen HACCP en CCP
- De rol van persoonlijke hygiëne in voedselveiligheid.
- Hoe voedingsmiddelen onveilig kunnen worden.
- De vier soorten besmettingen: fysisch, chemisch, microbiologisch, allergenen.
- Welke maatregelen bedrijven nemen om veilige voeding te produceren.