27. Met natuurvoeding de keuken in
Al die heerlijke biologische producten uit de natuurvoedingswinkel, wat doe je ermee?
Dat ontdek jij met Bio-chefkok Marion Pluimes want we gaan de (online) keuken in.
Marion demonstreert een lekkere winterse stamppot met meer dan alleen aardappelen.
Voedzaam, lekker en duurzaam. Kook of kijk je mee?
Hier is het recept voor de Groene Kool Stamppot
- 500 gr kruimige aardappel
- 250 gr prei
- 500 gr kool
- 100 gr gierst
- 2,5 dl bouillon
- 2 dl (plantaardige) room
- ½ theel peper
- 1 theel zout
- 1 eetl grove mosterd
- 200 gr gerookte tofu
- roomboter om te bakken
aardappel schillen en in grove stukken snijden
groene kool goed wassen en in grove stukken snijden
prei halveren, wassen en in stukken van 2 cm snijden
doe in een pan: bouillon, aardappel, kool, prei en gierst
laat in 20 min. gaar worden
rasp intussen de tofu grof
bak deze knapperig in de roomboter en breng op smaak met peper en zout
giet van de aardappelen eventueel kookvocht af en vang dit op
stamp alles grof
maak smeuïg met kookvocht, room en mosterd
serveer met de tofu
Wil je mee koken tijdens het webinar? Zet dan het volgende klaar:
- alles afgewogen/afgemeten klaarzetten
- alles schillen, wassen, snijden en raspen
- alle pannen en keukenspullen klaar zetten
Spreker/Gespreksleider
Marion Pluimes
Heb je trek in meer culinaire inspiratie van Marion? Met je BioAcademy account kun je onbeperkt kijken in haar receptenmap.
Je vindt er redepten, kookvideo's, menu's, productkennis en ebooks. Allemaal over de bio-vega(n) keuken. De receptenmap is onbeperkt te bekijken.